Rovajärven Eräkämppä

Rovajärven eräkämppä

Palju rannassa

200 m²

Oma järvi

PIHA

LEMMIKIT SALLITTU

Rovajärven eräkämppä sijaitsee luonnonsuojelu- ja poronhoitoalueella Inarissa, lähellä Otsamo-tunturia Rovajärven rannassa. Metsäautotie vie perille asti. Ajo-ohje -> Inarista Angelientietä pitkin, Angelintieltä käännytään vasempaan (Rovajärventie) ja ajetaan tietä pitkin 8 km. 

Paikalla on hirsistä rakennettu tunnelmallinen 50-luvulla rakennettu puulämmitteinen savottakämppä, pinta-alaltaan n. 200 m2, joka jakautuu isompaan tupaan (n. 120 m2), keittiöön (n. 20 m2) sekä erilliseen “työnjohtajan asuntoon” n. 40 m2. Huoneissa on rautaiset kamiinat joilla paikka lämpeää jopa 30 asteen pakkasella. Rannassa on tilava ja uudehko puulämmitteinen sauna, puinen palju sekä soutuvene.  Tontilta löytyy lisäksi liiteri, ulko-WC ja maakellari. Keittiön liesi on kaasukäyttöinen.

Vastarannalla kohoaa Rovavaara ja luonnonkaunis ranta kelopuineen. Otsamo-tunturille johtava vaellusreitti pitkospuineen alkaa n. 1,5 km päästä eräkämpältä. Järven vesi on puhdasta ja keitettynä kelpaa juomavedeksi.  Tällä tontilla luonnonrauha on taattu – ei mökkinaapureita. Lähistöltä löytyy useita lakkasoita ja Otsamo-tunturilla kasvaa runsaasti marjoja (mustikkaa, variksenmarjoja, puolukkaa).  

Inarin keskustaan on 18 km, autolla n. 20-25 min. 

Rovajärventien auraus talvella maksaa n. 150 €/kerta, paikalle pääsee myös hiihtäen ja moottorikelkalla. 

Koe Lapin taika koko perheen voimin!

Katso video